Artsen instellingen

Hoe open ik de artsen instellingen:

  • Ga naar het pauze menu door op de pauze knop links onderin het scherm te drukken
  • Druk vervolgens op de knop Arts login
  • Vul het artsen wachtwoord in. Wanneer het wachtwoord niet bekend is, neem contact op met het team van Wind Tales.
  • het volgende menu wordt zichtbaar

Long instellingen

Long gerelateerde instelling (rood)

Via de GLI berekening wordt er van de speler een verwacht long volume in, uit, piekflow en FVC berekend. Dit wordt door het spel gebruikt als ultieme target waarde waar de speler na ongeveer 6 tot 8 weken aan zou moeten voldoen. Echter is er een grote kans dat deze doelen niet worden behaald. Dat is niet erg. De speler begint namelijk standaard een flink percentage lichter dan deze berekende GLI waardes Via de GLI berekening wordt er van de speler een verwacht long volume in, uit, piekflow en FVC berekend. Dit wordt door het spel gebruikt als ultieme target waarde waar de speler na ongeveer 6 tot 8 weken aan zou moeten voldoen. Echter is er een grote kans dat deze doelen niet worden behaald. Dat is niet erg. De speler begint namelijk standaard een flink percentage lichter dan deze berekende GLI waardes

Handmatig overschrijven van long instelling

Het is mogelijk deze GLI berekende waardes te overschrijven. Vul nieuwe waardes toe via de verschillende velden.

Inademing nodig

Automatisch (vinkje aan)

Dit is de setting waar de game standaard op staat ingesteld. In deze setting wordt er bijgehouden of de speler succesvol de shake game in de keuken vol brent. zolang dat niet gebeurd is het in de rest van de game uit. Wanneer deze echter wordt gehaald wordt het in de rest van de game ook aangezet. (de aanname wordt dan gedaan dat de speler het snapt en daardoor het op andere plekken ook kan).

AAN (Vinkje uit)

in deze setting is in-ademing altijd nodig tijdens iedere game. Dit is handig wanneer er specifiek getraind moet worden op inademing

UIT (Vinkje uit)

Omdat sommige jonge spelers moeite hebben met het aanleren van inademing, is er een mogelijkheid om dit uit te zetten. Hierdoor wordt het inademen waar inademing vereist als onderdeel van de minigames is overgeslagen. Uitzondering hierop is de shake maak game in de keuken. Deze is wel verplicht als onderdeel van de tutorial en het leerproces. De speler kan het 30 seconden de shake proberen op te drinken voor de game doorgaat.

LEVEL PROGRESSIE

De progressie levels (blauw)

Wanneer een speler een volgend level behaald wordt het spel zwaarder voor de speler. in het voorbeeld hierboven gebeurd dat bij level 4, 8, 12, 16 en 20. wanneer de speler level 4 bereikt moet er 44% geblazen worden van de GLI berekening. bij level 8, 58% van de GLI etc etc. 

Het instellen van de hoeveelheid progressie levels

Het is mogelijk handmatig in te stellen hoeveel progressie levels er zijn door maximale level (standaard 20) hoger of lager te zetten kunnen er minder of meer stappen worden toegevoegd aan de level progressie.

Progressie sliders aanpassen

Door de sliders te verschuiven kan er handmatig kleinere of grotere stappen gemaakt worden tussen de percentage van de progressie levels. Zo kan er bijvoorbeeld een kleiner percentage gekozen worden hoe hoger de speler komt, om zo bijvoorbeeld te voorkomen dat de speler een bepaald level niet meer haalt. Standaard is er gekozen voor een lineaire opzet. Er is de mogelijkheid om hier bijvoorbeeld meer een curve van te maken.

Wacht tijd

De wachttijd is het aantal uur dat er gewacht moet worden door de speler wanneer een speelsessie is doorlopen (sparky is moe en gaat slapen). Dit gaat per uur en is standaard ingesteld op 4 uur. Na deze 4 uur wordt de game weer actief. (Het wordt weer dag en sparky wordt wakker)

Nacht overslaan

Boven in de interface is een knop Nacht overslaan, Hiermee kan de ingestelde wachttijd eenmalig worden omzeilt