Uitleg Game

SPARKY “MIJN KNUFFEL LEEFT!”

Sparky is een game voor kinderen vanaf 3 jaar. De game is ontwikkeld om jonge kinderen te helpen bij het leren blazen van een longfunctie. Op deze pagina leggen we zoveel mogelijk inhoudelijk uit wat er in het spel gedaan kan worden en hoe het spel in zijn werk gaat. Omdat de game Sparky uit heel veel kleine games (minigames) bestaan zullen we deze los hieronder bespreken. Dit document kan worden gebruikt als houvast voor ouders of professionals bij het begeleiden van een beginnende speler.

SPARKY VERZORG GAME

Sparky is een knuffeldier waar jij als speler voor zorgt. Je kan er mee spelen, hem wassen en eten geven. Wel wordt Sparky ook moe en moet dus regelmatig slapen.

Hoe werken de statusbalken?

De balken boven in de hal geven weer hoe het met jouw Sparky gaat.


Elke balk staat voor een gevoel of status van Sparky.

 

Dit zijn:

  honger / geen honger

spelen / niet spelen

dorst / geen dorst

vies / schoon

moe / niet moe


De speler moet alle balken aan het eind van een dag in de Sparky wereld ( één speel sessie) zoveel mogelijk vol zien te  krijgen. Dit doe je door een aantal minigames te spelen die in de hal beschikbaar zijn via verschillende deuren.

Hoe werkt een speelsessie?

Een speelsessie is een cyclus van een 4-tal minigames die gedaan wordt op een dag. Er is een gereguleerd aantal spellen (4) dat kan worden gespeeld. Wanneer een spel volbracht is sluit de deur en is deze voor die dag niet meer te spelen. Een speelsessie is volbracht als alle mini games zijn gespeeld en Sparky is gaan slapen. Wanneer Sparky slaapt in zijn slaapkamer is de game dan ook voor een bepaalde tijd niet meer te spelen. Deze ‘cooldown’ tijd is instelbaar voor ouder of professional.

Hoe maakt de speler progressie?

Het karaktertje Sparky wordt steeds meer ervaren na elke speelsessie en krijgt een hogere level wanneer je één van de balken vult. Het doel van het spel is om Sparky een zo hoog mogelijk level te laten worden. Daarmee speelt de speler allerlei extra’s vrij zoals pakjes, hoedje en speciale Sparky kleuren.

DE KAMERS

Hieronder vind je de uitleg van de losse minigames. Klik op één van de iconen om naar de desbetreffende uitleg te gaan.